Wie coacht?

IMG_5784

Vanessa, mama van 4 en gebeten door kinderen.
Letterlijk, meermaals.

De aantrek met kinderen is er al geweest zo lang ik me kan herinneren. Ik heb van nature bijzondere aandacht voor hen en ga op een zeer efficiënte manier om met hun vraagstukken.
Leerkracht worden en voor de klas staan leek me zalig, een droom. Toen ik mijn eerste stages deed werd ik bevestigd in mijn 'zijn'!

De eerste positieve reacties bleven niet uit: dit is wie je bent Vanessa, een leerkracht pur sang.

Door ziekte kon ik mijn tweede jaar niet afmaken en sloeg ik een andere weg in. Telkens opnieuw waren er mogelijkheden om met kinderen te werken en daar ging ik gretig op in. Ik bleef van vrienden en oud-leerkrachten horen dat ik de studie toch terug zou moeten hervatten.

Kinderen ondersteunen dat is wie ik ben, het is niet iets wat ik doe.

Ik startte met de opleiding kindercoach en wist het! Dit is het! Elke les die ik las gaf me meer energie, elk punt meer vertrouwen en elke stap dichter bij het einde voelde ik me sterker als ouder en begeleider.

Ik volg nog tal van opleidingen en startte de bachelor opleiding jeugd- en kinderpsychologie om mezelf te verrijken, sterker te staan in mijn aanpak en methodes en om mijn praktijk verder uit te bouwen.

Op een dag sta ik voor de klas: voor potentiële kindercoaches en geïnteresseerde ouders en dan geef ik les uit mijn boek: een handleiding voor kinderen en ouders.
Want ja, er bestaat wel degelijk een handleiding die elke ouder of opvoeder mits eigen creativiteit en persoonlijke aanvulling kan gebruiken, elke dag.